22bet

Sakk: Magnus Carlsen rekordszámban „nem fogja számolni” a norvég bajnokság meccseit

Sakk: Magnus Carlsen rekordszámban „nem fogja számolni” a norvég bajnokság meccseit

Az első helyezett úgy gondolta, hogy új rekordot döntött, amikor meghaladta Ding Liren 100 meccses hatalmát az elit ellenzékkel szemben, ám az orosz-holland GM, Szergej Tiviakov határozottan népszerűsítette saját 2004-ben és 2005-ben elért 110 meccses veretlenségét a gyengébbek ellen. ellenfelek. Tiviakov védekező képességeit a legendás „Iron Tigran” Petrosian játékainak tanulmányozásának tulajdonítja, aki ritkán veszített. Sakk: Magnus Carlsen a legjobb tizenévesekkel találkozik a rekord nélküli veretlenség érdekében. További információ

Carlsen menedzsere Tiviakovot úgy jellemezte, hogy egy középsúlyú szupernehézsúlyú, míg maga Carlsen szerint két norvég bajnoki győzelme több mint 500 ponttal alacsonyabb ellenfelekkel szemben „Tivi-esque” volt. Kemény önkritikus.Mindkét játék lenyűgöző és tanulságos tanulság arra, hogy miként lehet túltenni egy gyengébb, passzívan védekező ellenfelet. . Valószínűleg Tiviakov ellenfeleinek kevesebb, mint 20% -a került a világelső 100 közé.

Ennek ellenére Carlsen mostanában 101 helyett 103-at számít, így veretlen maradnia kell a Grand Tour négy klasszikus játékában. elődöntő és döntő a december 2–8-i londoni olimpián, és az első hat fordulója januárban a Tata Steel Wijk aan Zee-n, hogy elérje 111-es célját.Az Olympia nézőjegyei online elérhetőek.

Carlsen három riválisát Londonban a Grand Tour Kolkata rapid és blitz eredményei rendezik péntektől jövő kedden, amelyet online és ingyenesen lehet megtekinteni.

Carlsen maga is versenyezni fog Kolkata városában, bár a szokásosnál kisebb nyomással. Már kvalifikálta magát a londoni döntőbe, míg a gyorsasági játékok nem számítanak bele a klasszikus rekordjába. Ding Liren és Levon Aronian szinte biztosan kvalifikálja magát, míg Vishy Anandnak hatodiknak vagy jobbnak kell lennie ahhoz, hogy kvalifikálhassa magát Maxime Vachier-Lagrave előtt, aki nem Kolkatában játszik.

Carlsen döntetlent játszott a pénteki nyitófordulóban, majd legyőzte az első számú orosz Iant Nepomniachtchit a második fordulóban és Aronyt, aki a harmadik fordulóban kihagyott egy késői döntetlent 49 Nf4 +!A világbajnok az első nap után egyértelmű élen jár, 2,5 / 3-mal.

Gawain Jones egyetlen arany, három ezüst és bronzérmet hajtott végre nagy versenyeken egyetlen év alatt, amikor a sheffieldi nagymester , aki a jövő hónapban betölti a 32. életévét, mind a csapat aranyát, mind az egyéni tábla öt aranyát elnyerte 5/6-mal a montenegrói Európai Klub Kupán. Facebook Twitter Pinterest Gawain Jones azzal a két aranyéremmel, amelyet a 2019-es Európai Klub kupán nyert.Fotó: Christopher Skulte

Korábban Jones csapat- és egyéni ezüstöt nyert Angliának a kazahsztáni világcsapatokban, valamint bronzot és egyéni ezüstöt nyert Anglia számára a grúziai európai csapatokban.

Egyik sem az Egyesült Királyság legnépszerűbb 4NCL klubjai csapatokat küldtek Montenegróba, így Jones és Michael Adams egyaránt az Eurocupon játszott az olasz Padova poliglott keretének részeként, a 4. helyen kiemelt helyen.

Padova mind a hét mérkőzését megnyerte, és az utolsó fordulóban megverte a felső macedóniai magvakat.Jones legszembetűnőbb győzelmét korábban érte el, amikor ellenfele a sorozatot választotta a 20. lépésnél a királynővel, amely aztán csak négy mozdulattal később csapdába esett. A World Chess digitális zsetonokat bocsát ki tőzsdei flotációban. Ennek a történelmi eredménynek az a furcsa háttere, hogy a 2019-es év egyenetlen volt az Yorkshireman számára, aki októberben a Man-sziget Grand Swiss-ben küzdött azért, hogy megtartsa magát.

Adams számára azonban arany Montenegró volt az erőteljes fellendülés csúcspontja, miután a múlt vasárnap 48 éves Cornishman leesett a besorolásokról. Most visszanyerte a 2700-as besorolást és az angliai első helyet.

Marco5811

Comments are closed.